VST وی اس تی چیست ؟ تحلیل و بررسی انواع وی اس تی پلاگین

VST وی اس تی چیست ؟ تحلیل و بررسی انواع وی اس تی پلاگین !
وی اس تی چیست ؟ یا VST چیست ؟ پلاگین چیست ؟ یا Plugin چیست ؟ تمام کسانی که در زمینه آهنگسازی و تنظیم فعالیت می کنند ، باید با این اصطلاحات آشنایی داشته باشند !
در این مقاله می خواهیم این دو اصطلاح را ضمن معرفی دقیق تر ، مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم ! همچنین به معرفی برترین وی اس تی ها و پلاگین ها و شرکت های سازنده آنها خواهیم پرداخت !
وی اس تی پلاگین چیست ؟
برای دانستن این که وی اس تی پلاگین چیست ، ابتدا باید بدانیم وی اس تی چیست ؟
VST چیست ؟ VST مخفف عبارت Virtual Studio Technology است ! به معنای فناوری های استودیوی مجازی ! وی اس تی ها معمولا در نرم افزار های میزبان DAW اجرا می شوند !
این فناوری اولین بار توسط کمپانی بزرگ Steinberg اشتنبرگ در محصول نرم افزار میزبان این شرکت تحت عنوان Cubase کیوبیس ارائه گردید !
VST ها به صورت کلی به چند دسته تقسیم می شوند !
- VSTI – VST Instrument
- VST Effect
- VST MIDI Effect
VSTI – VST Instrument
وی اس تی چیست ؟ به ساز های مجازی گفته می شود که دارای بانک صداهای از پیش ضبط شده می باشند ! این صدا ها یا به وسیله سینث سایزر تولید گردیده ! یا توسط نوازندگان با ساز های واقعی از قبل به صورت زنده در استدیو در حالت های مختلف ضبط شده است !
به عنوان مثال برای ساخت یک وی اس تی پیانو هر کدام از کلاویه ها با تاچ های مختلف نواخته و ضبط می شوند ! شما می توانید هنگام نواختن با MIDI کیبورد هایی که از قابلیت Velocity پشتیبانی می کنند، لذت نواختن با یک پیانوی آکوستیک را تجربه کنید !
البته این به کلاویه های MIDI Controller شما بستگی دارد ! بعضی از پیانو های دیجیتال مانند Burgmuller قابلیت اتصال به کامپیوتر از طریق کابل و پورت USB را دارا می باشند ! به این ترتیب می توانید بعد از اتصال پیانو به کامپیوتر و اجرای VSTI پیانو در محیط میزبان DAW حس واقعی یک پیانوی زنده را تجربه کنید !
صداهای ضبط شده در بانک وی اس تی به محیطی جهت اجرا نیاز دارد ! برخی از VST ها دارای پلیر Player و محیطی برای اجرا می باشند که بعد از نصب در محیط میزبان DAW اجرا می شوند ! آموزش نصب و اضافه کردن وی اس تی و پلاگین به اف ال استودیو
اما بعضی از بانک های صدای وی اس تی تحت پلیر و محیط اجرایی دیگری ساخته ، بارگذاری و اجرا می شوند ! از معروف ترین این پلیر ها می توان به Kontakt Player اشاره کرد !
سینث سایزر Synth Sizer
یک نوع ساز برقی یا ترکیب کننده فرکانس ها است ! ابزاری الکترونیکی است که می تواند انواع مختلف صدا ها را تولید و سیگنال هایی با فرکانس های متفاوت را با یکدیگر ترکیب کند ! معمولا به وسیله کلاویه های کیبورد کنترل می شوند !
غالبا در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری ارائه می شوند ! سینث سایزر های امروزی در واقع همان سینث سایزر های قدیم هستند ! با این تفاوت که در گذشته این صداها توسط سخت افزار تولید می شدند ! اما امروزه توسط تکنولوژی ها و الگوریتم های نرم افزاری با کیفیت دیجیتال تولید می شوند !
می توانند محدوده ی گسترده ای از صدا ها متشکل از صداهای ساز ها و آلات موسیقی ، صداهای انسانی و همچنین صداهایی که تا کنون وجود نداشته اند را شامل شوند ! تولید صدا در سینث سایزر ها با ترکیب صداها و فرکانس ها با یکدیگر انجام می شود !
معمولا شرکت های سازنده این محصولات موسیقایی تعدادی صدای از پیش ساخته شده Preset را در بانک صوتی برای کاربران خود قرار می دهند ! ساخت صدا برای سینث سایز ها نیاز به شناخت دقیق فرکانس ها و دانش موسیقایی قابل توجهی دارد !
از مطرح ترین سینث سایزر های نرم افزاری می توان به Sylenth ، Massive ، Serum و Spire اشاره کرد !
سینث سایزر ها با روش ها مختلفی به تولید صدا می پردازند ! همین روش های تولید صدا آنها را در دسته بندی های مختلفی قرار می دهد که عبارتند از :
- سینث های افزاینده و کاهنده
- سینث های جدول موج
- سینث های فرکانس تلفیق
- سینث های فاز اغتشاش
- سینث های سمپل پایه
- سینث های قالب ساز فیزیکی
VST Effect
شامل افکت های مجازی می باشند ! مانند اکولایزر EQ یا انواع کمپرسور و Reverb و Delay و … ! در بعضی موارد مجموعه ای از این وی اس تی ها تحت عنوان پلاگین هایی برای عملیات میکس و مسترینگ تولید و عرضه می شوند ! از معروف ترین این پلاگین ها می توان به Fabfilter و Izotop اشاره کرد !
پلاگین چیست ؟
پلاگین چیست ؟ به محصولات جانبی گفته می شوند که قابلیت اضافه شدن به نرم افزار مربوط به خود را دارا می باشند ! به عنوان مثال نرم افزار فتوشاپ یا 3D MAX هم دارای پلاگین های مرتبط با خود هستند! همچنین تمام DAW های نرم افزاری و نرم افزار های میزبان ساخت و تولید موسیقی از پلاگین های ساخته شده در زمینه موسیقی پشتیبانی می کنند !
کمپانی های متعددی در رقابتی تنگاتنگ به تولید پلاگین های مختلف خود می پردازند ! همچنین شرکت های تولید تجهیزات استودیویی ، نرم افزار ها و پلاگین های مخصوص محصولات سخت افزاری خود را تولید و منتشر می کنند !
دمتون گرم.مفید بود
درود و سپاس از همراهی شما