پری امپ میکروفن چیست ؟ وظایف پری امپ میکروفن

پری امپ میکروفن چیست ؟ وظایف پری امپ میکروفن
پری امپ میکروفن چیست ؟ تحلیل و بررسی انواع پری امپ میکروفن ! شناخت وظایف پری امپ میکروفن و کارایی آن ! نکاتی که قبل از خرید پری امپ میکروفن باید به آنها توجه داشت ! در این مقاله علاوه بر معرفی انواع پری امپ و کارایی آنها ، به طور اختصاصی به توضیح پری امپ میکروفن خواهیم پرداخت ! با بیتستان همراه باشید !
همانطور که در اولویت بندی تجهیزات استودیو گفته شد، پری امپ میکروفن پنجمین اولویت در خرید تجهیزات استودیویی محسوب می شود ! همچنین توضیحات مختصر و اجمالی راجع به این سخت افزار داده شد ! اما برای شناخت بیشتر و دقیق تر نسبت به انواع پری امپ و انتخاب درست در هنگام خرید پری امپ مناسب بیشتر به توضیح این سخت افزار می پردازیم !
پری امپ چیست ؟
امپ Amp مخفف کلمه Amplifire به معنای تقویت کننده می باشد ! پری امپ در واقع نوعی سخت افزار پیش تقویت کننده می باشد ! زمانی که صدا به وسیله میکروفن ضبط می شود ، معمولا دارای سیگنال خروجی ضعیفی می باشد ! چیزی حدود چند میلی ولت ! در صورتی که حداقل استاندارد برای کار با ابزار های صوتی پیشرفته در حدود چند ولت است !
نقطه شروع فرکانس برابر 1.23 ولت و قله ی فرکانس می تواند تا 40 ولت افزایش یابد ! پس سیگنال خروجی میکروفن نیاز به تقویت دارد ! البته در برخی موارد در میکروفن های خازنی که حساسیت بالا تری دارند ، ممکن است فرکانس ورودی نیاز به تضعیف داشته باشد ! مانند فریاد انسان ، یا سازهای کوبه ای مانند پرکاشن و سازهای بادی مثل ساکسوفن ! اما به طور معمول صدا نیازمند تقویت است و این تقویت توسط پری امپ میکروفن یا همان پیش تقویت کننده صورت می گیرد ! گاهی تا 80 دسیبل معادل 10000 برابر فرکانس اصلی می باشد !
وظایف پری امپ میکروفن چیست ؟
وظایف پری امپ میکروفن چیست ؟ همانطور که گفته شد پری امپ وظیفه تقویت صدای ضبط شده توسط میکروفن را به عهده دارد ! اما این تقویت صدا کار ساده ای نیست ! زمانی که فرکانس اصلی هزاران برابر تقویت می شود احتمال بروز اثرات جانبی بیشتر خواهد شد !
در واقع پیش تقویت کننده هایی که به طور کامل خنثی باشند و تاثیر جانبی روی صدا باقی نگذارند بسیار گران تر از نمونه های دیگر هستند ! شاید برای ضبط افکت های صوتی یا نمونه برداری از ساز های زنده و ساخت وی اس تی مناسب باشند! اما این انتخاب همیشه هم مطلوب نیست !
گاهی همین تاثیرات پیش تقویت کننده ها روی صدا در سبک هایی نظیر پاپ ، هیپ هاپ و راک مطلوب و مد نظر موزیسن هاست ! اثرات جانبی پری امپ ها در بعضی از موارد مناسب و کار آمد می باشند ! این روش های الکترونیکی تقویت صدا که در انواع پری امپ میکروفن توسط طراحان ارائه می گردند دارای رنگ صوتی منحصر به خود می باشند !
اگر از میکروفن های دینامیک استفاده شود ، امپدانس ورودی پری امپ میکروفن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد ! در صورتی که میکروفن های خازنی نسبت به این موضوع حساسیت کمتری دارا می باشند ! پری امپ میکروفن نیز مانند میکروفن ، یکی از ادوات کنترل طنین و رنگ صوتی می باشد !
انواع پری امپ میکروفن
انواع پری امپ میکروفن در مدل های گوناگون بسته به نیاز صدابرداران طراحی و عرضه می شود !
- پری امپ های مستقل ( پیش تقویت کننده به صورت یک سخت افزار مستقل می باشد )
- پری امپ همراه اینترفیس صوتی ( درون کارت صداها تعبیه می شود)
- پری امپ درون میکسر
- پری امپ به همراه اکولایزر و کمپرسور یا پردازنده ها
- پری امپ ساده یا تیوب Tube
نکات مهم برای خرید پری امپ میکروفن
اگر به دنبال خرید پری امپ میکروفن هستید ، حتما می دانید که برای رسیدن به کیفیت ضبط مطلوب، صرفا داشتن میکروفن عالی کافی نیست ! داشتن یک پیش تقویت کننده و پری امپ میکروفن متناسب از اهمیت زیادی برخوردار هست! البته پری امپ ها فقط برای میکروفن استفاده نمی شوند ! گاهی برای ضبط گیتار الکتریک یا گیتار باس نیز استفاده از پری امپ تاثیر بسزای در کیفیت نهایی دارد !
اهمیت یک پری امپ آنچنان کمتر از میکروفون نیست ! پس اگر به دنبال خرید پری امپ هستید مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید !
این نکته را به خاطر بسپارید که همیشه گران ترین پری امپ ، صرفا بهترین و مناسب ترین گزینه برای نیاز شما نیست ! در موارد زیادی پری امپ یا میکروفن های ارزان تر ممکن است صدای تمیز تری تولید کنند ! بعضی وقت ها هم گزینه های گران تر جوابگوی نیاز خواهند بود !
وظیفه ی یک صدا بردار خوب انتخاب مناسب ترین ابزار برای بهترین کاربرد می باشد !